joi, 23 iunie 2011

Excavatoare cu cablu – Dragaline

Excavatorul cu cablu este o masina de mari dimensiuni folosita in excavari grele, este stramosul excavatoarelor cu brat hidraulic , insa si acesta isi are originea in „lopata cu abur”(un dispozitiv de ridicat pamant propulsat de un motor pe abur, inventat de William S. Otis in anul 1835).

Initial acestea erau montate pe sine si erau foarte restrictive in deplasare,dar odata cu intrucerea motorului cu combustie interna ,companiile au inceput sa le monteze senile si roti.Progresul pentru excavatorul pe cablu a insemnat ca produsul sa fie mai mare si asta insemna mai costisitor si mai greu de manevrat.Mare parte din activitati fiind facute cu ajutorul excavatorelor cu brat hidraulic si incarcatoarelor pe roti.Acum doar cele mai mari dintre excavatoarele cu cablu mai exista ele fiind folosite datorita adancimii si capacitatii foarte mari de excavare.


Dragalina este practic un excavator cu cablu ,ea a fost inventata in 1904 si era folosita pentru a draga canalul de scurgere al orasului Chicago de unde provine si numele.Dragalina mai este folosita in minerit deoare ce poate scoate cantitati uriase de pamant expunand carbune sau alte materiale.Una dintre cele mai mari dragaline si candva si cea mai mare masina terestra mobila este „Big Muskie”.Big Muskie era un monstru de 13.500 tone si putea sa mute aproape 18 milioane tone de roca pe ora de la o adancime de 45 de metri.

Si de aceasta data Mascus Romania nu se dezminte si este alturi de nevoile clientilor sai oferind spre cumparare excavatoare cu cablu second hand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu