miercuri, 17 august 2011

Silozuri agricole
Imediat ce fermierii termina cu recoltatul ,ei trebuie sa se concentreze in a gasi spatii in care sa isi pastreze granele.Pentru ca produsele recoltate sa fie pastrate in conditii optime de temperatura si umiditate acestea pot fi pastrate in silozuri.Silozurile agricole sunt structuri pentru pastrarea granelor.Cele mai raspandite modele de silozuri sunt cele turn , buncar si sac.


Silozurile turn
sunt structuri cilindrice construite din beton,otel sau tabla zincata.Ele pot avea pana la 30 de metri in diametru si 90 de metri inaltime si sunt incarcate prin partea lor superioara , permitand cerealelor sa se aseze sub greutatea lor proprie.Acest model de siloz este si cel mai des intalnit.

Silozurile buncar sunt confectionate din beton si pot fi atat deasupra solului cat si ingropate in transee, sunt utile deoare ce pot fi incarcate si descarcate cu ajutorul unor incarcatoare sau buldoexcavatoare . Din punct de vedere al costurilor , silozurile buncar sunt relativ ieftine si ideale pentru cantitati mari de cereale.


Silozurile sac nu necesita o structura anume, ele sunt formate dintr-un tub de plastic care este umplut cu cereale de catre un utilaj special si care este sigilat la capete.Diametrul unui astefel de siloz poate ajunge la 3,5 metri iar lungimea este in functie de cantitatea de grane introdusa. Aceast model de siloz este o practica mai noua ,in comparatie cu celelalte doua tipuri, ce lasa fermierul sa isi aleaga an de an locul in care vrea sa stocheze granele.Sacii sunt relativ ieftini insa nu se pot reutiliza si se pot rupe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu