marți, 25 ianuarie 2011

Stivuitoarele Jungheinrich


Aceste stivuitoare reprezinta mai mult decat o denumire germana amuzanta. Este numele unei marci fenomenale de stivuitoare. Numita dupa Jorg Heinrich, jucator german de fotbal, firma Jungheinrich incorporeaza multe dintre aceleasi principii pe car le avea legendarul jucator: curaj, putere si flexibilitate.


Stivuitoarele Jungheinrich de top

Aruncand o privire asupra specificatiilor unor serii precum EFG sau DFG, ne putem da seama clar ca principiile amintite mai sus sunt indeplinite. Seria EFG, precum ar fi modelul EFG 430, sunt actionate electric si au bratele in doua segmente. Modelul EFG430 are o capacitate de ridicare de 3 tone. In timp ce nu are o cabina inchisa total, are aparatoare deasupra capului soferului. Acest tip de stivuitor isi gaseste intrebuintarea cel mai bine intr-un depozit, manevrand paletele mari sau containerele care nu depasesc cu mult grosimea aparatorilor, pentru a nu fi supus unui risc major de accidentare.


Cele din seria DFG au un motor diesel (litera „D” din DFG) si are brate formate din trei segmente, spre deosebire de cele din seria EFG, care le au din doua segmente. Acest lucru le permite sa le ridice la o inaltime de 4,5 m si sa aiba o capacitate de ridicare de 4 tone, oferindu-le putere in plus fata de modelele EFG. De asemenea, spre deosebire de cele din seria EFG, acestea au cabina inchisa total, care ofera o protectie suplimentara. Timpul petrecut in interiorul unui stivuitor DFG 40 depinde in functie de soferi, deoarece siguranta si confortul oferit poate sa faca pe oricine sa se gandeasca la mutarea (permanenta) intr-un astfel de vehicul.


Stivuitoarele Jungheinrich sunt situate in topul celor mai bune pe care le puteti gasi pe piata. In aceasta industrie, am vazut adesea firme care au incercat sa faca ceva si au disparut repede, insa cei de la Jungheinrich au oferit stivuitoare care isi fac treaba de zeci de ani si continua sa faca parte din cest fundal, inca multi ani la rand.

joi, 20 ianuarie 2011

Linia de tractoare Zetor


Compania Zetor produce tractoare de calitate inca din 1946. De atunci pana astazi, au devenit unul dintre cei mai respectati producatori de tractoare din Europa si din lume. De cand si-a inceput activitatea, Zetor a produs peste un milion de tractoare folosite in aproape 100 de tari. Principala lor uzina din Brno, Republica Ceha, continua sa scoata produse bazate pe o viziune pragmatica de a adauga caracteristici avansate.


Cele mai importante modele de tractoare Zetor de vanzare

Linia lor de produs se adreseaza clientilor care cauta tractoare grele, bine construite, masive si durabile. Aceste produse pot fi deseori achizitionate pentru mult mai putin decat ar cere competitorii pentru un model identic. Zetor are momentan patru linii separate de modele de tractoare pe care le comercializeaza. Cele patru linii sunt: Proxima, Silver Series, ProximaPlus si Forterra. Fiecare linie are teme si functii similare, dar fiecare deserveste un alt scop primar.


Proxima este principalul tractor oferit de Zetor. Are o gama larga de functii si e capabil de aproape orice munca. Linia Proxima functioneaza cu 60-90 cai-putere. Exista versiuni fie cu tractiune integrala sau doar pe doua roti. Linia Silver Series este mai avansata tehnologic decat seria Proxima si ofera mai multi cai-putere. Aceste modele au o capacitate de pana la 107 cai-putere.

ProximaPlus se trage din simplitatea masiva a Proximei si creste marimea si numarul cailor-putere disponibili. Capacitatea de 107 cai-putere face din acesta un tractor capabil de munci dificile si, totusi, cu optiuni simple. Dar cei mai multi cai-putere dintre toate tractoarele Zetor ii are linia Forterra. Aceste modele sunt prevazute cu sasiuri de fier forjat si sunt capabile sa realizeze cele mai grele munci. Construit pentru a fi cel mai bun tractor pe care il vei intalni, tractorul Forterra este inaginea puterii, masivitatii si durabilitatii. Poate detine pana la 132 de cai-putere, facandu-l capabil sa realizeze orice sarcina.

miercuri, 19 ianuarie 2011

Stivuitoarele telescopice Merlo


Cu mai mult de 65 de modele de stivuitoare telescopice, firma Merlo este al treilea mare producator de utilaje grele din Europa. De asemenea, detine multe autorizatii si inovatii. Incepand din 1912, doar intre anii 1920 si 1930 firma Merlo a fost cunoscuta pentru fabricarea hartiei locale si printre producatorii de beton. Pana in anul 1970 firma a adaugat productiei lor utilajele grele, precum sunt betonierele cu incarcator propriu si basculantele. In anul 1982 Merlo a produs primul stivuitor telescopic si atunci a inceput sa capete forma mostenirea acestei firme.


Modele de stivuitoare telescopice Merlo de top

Seria Panoramic Compact a fost initial produsa pentru a sprijini cererea masinariilor joase si inguste, concentrandu-se in mare pe sectorul de constructii si agricultura. Puterea este data de un motor turbodiesel Perkins, de 74,5 kW, Euro III. Designul nou al sasiului a asigurat o latime de 2 m, cu o inaltime medie de 2,15 m, si un alt model, cu o inaltime de doar 2 m. Modelul P32.6 ofera o lungime a bratelor de 6 m, cu un brat in doua sectiuni, pe cand modelul P28.8 ofera 4 variante cu brate pana la 8 m, avand o lungime a bratelor cuprinsa intre 6,4 si 8,2 m. Acest model este singurul model compact produs de ei, care ofera inaltimea aceasta. Suspensia hidraulica este disponibila pentru ambele modele.


Seria Turbofarmer a fost conceputa pentru scopurile tuturor agricultorilor. 16 modele diferite ofera o varietate de brate telescopice, care ridica greutati cuprinse intre 3,4 si 4,1 tone, la inaltimi cuprinse intre 7 si 9,7 m. Aceste modele sunt late de 2 m si au o inaltime sub 2 m. 8 dintre modele pot fi achizitionate cu brate telescopice ce se ridica la inaltimi de 6-8,2 m. Motorul cu turbocompresor este disponibil in variante de 102 sau 140 cai putere.


Sistemul hidraulic “Load-Sensing” a fost implementat pentru a crea o mai mare eficienta si viteza pentru modelele de top. Aceasta tehnilogie este recent adaugata si modelelor din seria Panoramic Compact.

marți, 18 ianuarie 2011

Excavatoarele Liebherr


Firma Liebherr produce echipament de constructii inca din 1949. A inceput prin constructia macaralelor turn. Cand aceasta masinarie a devenit un succes mare, firma a inceput sa isi extinda lista productiei. In ziua de azi, ei fabrica printre cele mai delicate utilaje de constructii disponibile.


Unele dintre cele mai populare utilaje construite sunt excavatoarele Liebherr. Liebherr produce doua tipuri de excavatoare: pe roti si pe senile. Ambele modele sunt controlate hidraulic si sunt construite la cele mai inalte standarde. Liebherr dezvolta propria lor tehnologie a componentelor. Toate masinariile au motoare diesel si sisteme hidraulice.


Excavatoarele pe roti sunt folosite adesea pentru proiecte mai mari, printre care constructii, demolari si minerit. Exista 8 modele diferite din care poti sa alegi. Cel mai mic model este A900 C Litronic. Poate sa ridice pana la 19,5 tone si are un motor de 129 cai putere. Cel mai mare excavator pe roti este A974 B Litronic Material Handler. Aceasta masinarie masiva poate ridica pana la 180 de tone si are un motor de 490 cai putere. Celelalte 6 modele isi incadreaza caracteristicile intre cele doua mentionate mai sus. Capacitatea de ridicare si caii putere difera la fiecare, precum si capacitatea de transport.


Excavatoarele pe senile au fost construite in masa si include accesorii optionale. Exista 15 astfel de masinarii diferite. Masina pe care o alegi ar trebui sa se potrivesca perfect zonei de lucru. Cea mai mica este R 914 C Litronic. Poate ridica o greutate de 25 de tone, are un motor de 157 cai putere si un volum de ridicare al cupei de 1 500 de litri. Cel mai mare si mai puternic excavator este R 9800. Aceasta masinarie are o capacitate de ridicare de 804 tone, un motor de 4 000 cai putere si un vulom de ridicare al cupei de 40 000 de litri. Fiecare din cele 15 edxcavatoare pe senile sunt disponibile cu diferite accesorii, printre care o cupa inversa si accesoriile de demolare.

Liebherr continua sa produca printre cele mai puternice excavatoare de pe piata. Aceste masinarii sunt concepute si realizate folosind doar cele mai delicate materiale si procese de productie din industria de standarde inalte.

luni, 17 ianuarie 2011

Stivuitoare CAT



Cei de la Caterpillar ne-au oferit masinarii si utilaje de constructii de mai bine de 80 de ani. Masinariile lor sunt pentru toate domeniile, de la minarit si excavat, pana la generatoare si alte solutii energetice. Pe langa acestea, firma Caterpillar este implicata in fabricarea stivuitoarelor. Stivuitoarele CAT sunt excelente pentru o larga varietate de sarcini.


Stivuitoarele CAT de top

De exemplu, modelul CATV180C, care este catalogat ca si utilaj pentru teren accidentat. Acesta este potrivit pentru sarcinile exterioare, paduri, in jurul cladirilor, in constructii si in alte zone unde este necesara folosinta unui stivuitor pentru sarcini grele, pe terenuri accidentate. Acest stivuitor diesel are o capacitate de ridicare de 8 tone, ceea ce il face ideal pentru sarcinile grele. Pe langa aceste caracteristici, acesta are cabina inchisa, care il protejeaza pe sofer de accidente.


Exista, de asemenea, modelul CAT V50 DSA, o masinarie pe 4 roti. Spre deosebire de modelul CATV180C, acesta este potrivit pentru sarcinile mici si pentru manevrele in zone stramte. Modelul CATV50 are o capacitate de ridicare de 2,7 tone, care este net inferioara fata de cea a modelului the CATV180C.


Un alt model prezent pe piata este CATV225C, care este o masinarie tot pe 4 roti. Acesta este un model cu o capacitate de ridicare de 10 tone, fiind capabil sa ajunga la inaltimi considerabile. Acest stivuitor poate fi folosit in situatiile unde incarcaturile greoaie trebuie amplasate la inaltimi mari.


Acestea sunt doar cateva dintre stivuitoarele CAT pe care le puteti gasi pe piata in prezent. Caterpillar este un brand cunoscut in ceea ce tine de constructii si echipamentul industrial. Modelele lor de stivuitoare sunt bine cunoscute in intreaga lume. Atata timp cate este o cerere de stivuitoare pe planeta, atunci exista si o cerere de stivuitoare Caterpillar.